سلامت و تغذیه

کفیر چیست ، دوغ کفیر چیست!؟

کِ‍فیر (Kefir) از نظر شکلی شبیه ماست یا دوغ غلیظ می باشد، اما با یکتفاوت زیاد در خواص غذائی. کفیر را می توان با شیرین کننده هائی مانند عسل، شیره انگور، غلات و یا با مخلوطی از میوه در هم آمیخت و یک دسر خوشمزه و بسیار مقوی برای سلامتی و طول عمر بیشتر تهیه نمود.

کفیر را حتی می توان به عنوان سس بر روی سیب زمینی های کرانچی یا سالاد به کار برد تا علاوه بر خوشمزگی بیشتر، قدمی بلند برای سلامتی خود برداریم.

از نظر تاریخی، اولین تولید کنندگان کفیر، مردمان شمال کوه های قفقاز می باشند، که کفیر را از مخلوط دانه های قارچ کفیر با شیر بز و یا گاو در داخل مشک های چرمی تهیه می نمودند. این مردمان همیشه به داشتن عمری طولانی و داشتن سلامتی در تمامی سنین معروف بودند. آنها سالیان درازی راز ساخت کفیر را از دنیا پنهان کردند.

در روش سنتی، تخمیر شیر با دانه های قارچ کفیر در مشک های چرمی بود. این مشک ها هنگام سوارکاری همراه آنها بود تا از گرمای بدن آنها و تکان های اسب سواری،دوغ کفیر ی خوشمزه و فرح بخش تولید شود.

مردمان قفقاز سالیان زیادی دانه های قارچ کفیر و طرز تهیه کفیر را از دنیا پنهان کردند، چون بر این عقیده بودند که این دانه ها هدیه ای الهی می باشد که توسط پیامبر اسلام، حضرت محمد به آنها اهدا شده، و اگر آنها راز تهیه کفیر را افشاء نمایند، دانه های آن قدرت خود را از دست خواهند داد.

خوشبختانه این راز طی قرن های اخیر به اشتراک گذارده شد. و میلیون ها آدم در سراسر جهان با استفاده از آن به مزیت های آن پی بردند.و کفیر را در ذنجیره غذائی روزانه خود قرار دادند تا از سلامتی و طول عمر بیشتری برخوردار گردند.

دانه های قارچ کفیر، شامل مخلوط مفیدی از باکتری ها و مخمر ها می باشد که باهم زندگی مسالمت آمیزی دارند. با اضافه کردن این دانه ها به انواع شیر طی یک فرآیند ۱۲ تا ۷۲ ساعته بسته به شرایط، خوردنی سلامتی بخش کفیر تولید می شود.

باکتری های داخل قارچ کفیر با تخمیر لاکتوز شیر و دیگر مواد آن، یک سوپر خوردنی منحصر به فرد که یک پروبیوتیک طبیعی به نام کفیر می باشد، تولید می کنند. برای اطلاعات تخصصی تر در مورد کفیر این لینک در ویکیپدیا را مطالعه نمائید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *